فهرست
کفپوش گرانولی شایسته ترین آیتم جهت ممانعت از آسیب دیدگی احتمالی خردسالان و کودکان در زمین های بازی میباشد.این کفپوش ها به خصوص در فضاهای ورزشی کاربردی دارند از این رو به انها کفپوش های مناسب فضای باز نیز می گویند.نام های دیگر کفپوش گرانولی ، کفپوش ضربه گیر ، کفپوش ورزشی و پارکی می باشد.
وزن کفپوش های گرانولی زیاد می باشد و از این رو روی زمین محکم و ثابت بدون حرکت باقی می مانند.ولی گاهی جهت اطمینان و استحکام بیشتر آنها را با چسب و پیچ به زمین ثابت می کنند.
همانطور که می دانیم در صنعت کفسازی، کفپوش ها دارای زیر شاخه های متعددی هستند و کاربردهای متفاوتی دارند، برای مثال در صنعت ساختمان از انواع سنگ، لاستیک، پی وی سی، کاشی، چوب و… برای ایجاد کفپوش استفاده میشود؛ همچنین در صنایع مختلف از انواع دیگر مانند: پشم شیشه، نایلون، رزین اپوکسی، گرانیت اپوکسی و… استفاده می کنند.
در صنعت مبلمان شهری نیز کفپوش ها کاربردهای فراوان دارند؛ از جمله آنها کفپوش گرانولی است که معمولا روی زمین ها و محوطه های بازی کودکان و همراه با مجموعه بازی پلی اتیلن و دیگر لوازم بازی پارکی، گسترده میشود.
در سال ۱۹۸۵ برای اولین بار ، گرانول از بازیافت لاستیک اسقاطی تولید شد و امروزه به صنعتی پیشرو و کاربردی تبدیل شده است.استفاده از لاستیک های فرسوده ای که سالانه به مقدار چندین هزار تن در انیارها دپو می شود برای تولید گرانول ، موجب استفاده مفید از انها شده است.برای تولید کفپوش گرانولی از دانههای گرانول استفاده میشود. گرانول اصطلاحی است که برای نامیدن دانههای ریز پلیمری حاصل از بازیافت ضایعات پلاستیکی و لاستیکی، به کار میرود.
درست است که گرانول جزء مواد پلیمری است اما مشخصا گرانول، اسم پلیمر خاصی نیست. لذا به نوعی از پلیمر دانه ای بدست آمده در پتروشیمی که ذوب شده و به اشکال مختلف درمی آید اطلاق می گردد. به عبارتی همه ی مواد پلیمری با توجه به کاربردشان و عواملی مثل اسکوزیته و.. می توانند به گرانول تبدیل شوند.
دانههای گرانول از ترکیب لاستیک با مش مناسب و چسب لاستیک صنعتی، در قالبهای مخصوصی حرارت دهی و تولید میشوند و خاصیت ارتجاعی و ضربه گیر دارند که این خاصیت باعث میشود برای تولید کفپوشرهای گرانولی یا لاستیکی مورد استفاده قرار گیرند.
هر چه گرانول مورد استفاده یکدستتر باشد، از کیفیت بالاتری برخوردار است و کفپوش تهیه شده از آن با کیفیتتر خواهد بود. همچنین هر چه تراکم بیشتر و فضاهای خالی بین گرانولها کمتر باشد استحکام و سختی آن بیشتر خواهد بود.
با استفاده از گرانول های مختلف می توان کفپوش گرانولی دانه لاستیکی تولید کرد. یکی از بخش های بزرگ و مهم صنعت پلاستیک، بخش بازیافت ضایعات پلاستیکی است و به درستی می توان گفت تولید کفپوش گرانولی جزئی از فرآیند بازیافت این ضایعات است، چرا که مواد اولیه این کار لاستیک های فرسوده خودروهاست. البته از لاستیک خودرو پس از تبدیل شدن به پودر لاستیک و گرانول لاستیک می توان در ساخت انواع تقویت کننده های رنگی، در تولید آسفالت و همچنین به عنوان سوخت اصلی کوره های صنعتی نیز بهره برد.
گرانول
کفپوش های گرانولی اندازه های ۱۰۰ در ۱۰۰ سانتیمتری، ۵۰ در ۵۰ سانتیمتری و با ضخامت های متفاوت نظیر:۲۰، ۲۳، ۲۵، ۳۰، ۳۵، ۴۰، ۵۰ و ۷۰ میلیمتری ساخته می گردد.
کفپوش گرانولی پشت شانه تخممرغی، فوم ضخیمی است که به علت پایههایی که دارد بعد از نصب بالاتر از سطح زمین قرار میگیرد. از این نوع کفپوش برای پوشش سطوح فضای بازی پارکها، محوطههای فضای سبز استفاده میکنند و به نام کفپوش پارکی هم معروفند. با وجود این فاصله هنگام بارندگی یا آبیاری و شستشو آب زیر آن جمع نمیشود.
این کفپوش ها شبیه پازل هستند و نصب آنها بسیار ساده است ، بعد از خرید شما می توانید به صورت چفت کردن تکه های پازل این کفپوش ها را به هم نصب کنید.قابلیت حمل و نقل آسان از مهم ترین ویژگی مثبت این کفپوش ها می باشد.
اگ مساحتی که نیاز به استفاده ار کفپوش داشته باشد بالا باشد ، استفاده از کفپوش گرانولی رولی می تواند مناسب باشد.نصب کردن این کفپوش ها به سادگی کفپوش های پازلی نیست و قیمت آنها نیز بالاتر است.اما زمان نصب آن نسبت به کفپوش پازلی بسیار کمتر است. این کفپوشها نسبت به انواع پازلی برش کمتری نیاز دارند چون میتوان دقیقاً آن را به اندازه محل مورد نیاز سفارش داد.
کفپوش های گرانولی در ضخامت های مختلف از جمله: ۲۰، ۲۵، ۳۰، ۳۵، ۴۰، ۴۵ و… و در ابعاد ۱۰۰ در ۱۰۰ و ۵۰ در ۵۰ سانتیمتری، تولید و استفاده می شود. خوشبختانه در تهیه کفپوش گرانولی محدودیت رنگ وجود ندارد و نصب و قرار دادن آنها امر پیچیده ای نیست. معمولا برای نصب کفپوش گرانولی بر روی سطوح صاف میتوان از انواع چسب های صنعتی استفاده کرد. البته در شرایط خاص، نصب آنها با پیچ و مهره نیز صورت می پذیرد اما به دلیل کاهش عمر مفید و ایجاد ترک های احتمالی روی کفپوش، این طریقه نصب، مگر در موارد استثنائی متداول نیست.
در هنگام نصب کفپوش ها توجه به فصلی که نصب انجام می گیرد، شرایط آب و هوایی منطقه و ضخامت کفپوش گرانولی، فواصل بین آنها تعیین و رعایت می شود.