
اصول نورپردازی شهری
فروردین ۱۶, ۱۴۰۰
آلودگی نوری
فروردین ۱۶, ۱۴۰۰فهرست
ایجاد نور و روشنایی توسط سیستم های خورشیدی دارای مزایای بسیار و البته معایبی چند همراه است.
بدون تردید زمانیکه که از منابع تجدید پذیر مانند پنل خورشیدی و پایه چراغ سولار استفاده میشود، نیاز به سوخت نخواهیم داشت، نبود شبکه سراسری برق مانعی به حساب نمی آید، به دلیل سازگاری با محیط زیست آسیبی متوجه آن نخواهد بود، مسئله آلودگی صوتی منتفی می گردد و همچنین برای تولید برق به آب نیازی نیست و مهمتر از همه هزینه ای بابت برق پرداخت نخواهد شد؛ اما در کنار این فوائد، هزینه سرمایه گذاری اولیه بالا و وابستگی به تغییرات تابش خورشید در طی روز و ماه های مختلف سال مطرح می شود. لذا بدیهی است چنانچه از پس این دو مقوله برآمده یا به عبارتی کنار بیاییم، در دراز مدت سرمایه گذاری ارزشمند و پر سودی داشته ایم.
سیستم های روشنایی خورشیدی معمولا از چند بخش از جمله: پنل خورشیدی، باتری، کنترلر شارژ باتری، منبع نور، جعبه یا باکس که باتری و دیگر متعلقات در آن قرار می گیرد، پایه چراغ سولار و فنداسیون پایه، تشکیل میشود. طبیعی است هر کدام از این اجزا می تواند بر طول عمر و قیمت مجموعه موثر باشد.
پنل یا صفحه خورشیدی از مونتاژ یا قرار گیری سلول های خورشیدی در کنار هم تشکیل می شود. صفحه خورشیدی بسته های فوتون را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. به دلیل تولید پنل از ترکیبات نیمه هادی و تبدیل انرژی تابشی به الکتریکی به این صفحات فتوولتائیک یا سولار می گویند. که به سه دسته تقسیم میشوند:
پنل پلی کریستال
پنل مونو کریستال
پنل نواری
در بعضی از صفحه های خورشیدی پیشرفته هر ۳ الی ۴ متر پنل خورشیدی ۲ کیلووات انرژی تولید می کند؛ اما در پایه چراغ های خیابانی که منبع نور معمولا پرژکتورهای COB، SMD و LED 20 وات، ۳۰ وات، ۴۰ وات و ۶۰ وات است؛ پنل خورشیدی ۸۰، ۱۰۰، ۱۲۰ و ۱۶۰ وات استفاده می گردد. قطعا هر چه پنل و پرژکتور بزرگتر باشد آمپر باتری و شارژکنترلر آن هم بالاتر در نظر گرفته میشود.
انواع پایه های لوله ای و چندوجهی با ضخامت ها و ارتفاع های متناسب، برای تکمیل پایه چراغ سولار و در نهایت پیش بینی و تهیه فنداسیون مناسب جهت نصب آنها بر روی زمین ضروری است.