
آلودگی نوری
فروردین ۱۶, ۱۴۰۰
نقش پل عابر پیاده
فروردین ۱۶, ۱۴۰۰پیرامون مخازن زباله پارکی که به عنوان یک عنصر حیاتی و ضروری در صنعت مبلمان شهری مطرح است موارد و مسائل گوناگونی را می بایست مورد توجه، مطالعه و بررسی قرار داد. مخازن زباله پارکی معمولا در کنار نیمکت پارکی تعبیه میشوند، زیرا هم در دسترس شهروندان در هنگام استراحت هستند و هم اینکه مزاحمتی برای ایشان در هنگام استفاده از فضای پارک ایجاد نخواهند کرد. جهت جلوگیری از ورود نزولات جوی، گاهی روی مخازن زباله طبق یا سقف یا درپوش در نظر گرفته میشود و برای سهولت در امر تخلیه می توان مخزن را طوری طراحی کرد که به صورت پاندولی قابل حرکت باشد. در مورد جانمایی، حجم ( بین ۳۰ تا ۱۰۰ لیتر ) و تعداد مورد نیاز مخزن زباله پارکی عواملی نظیر: میانگین تراکم جمعیت، فضای قابل استفاده، حضور و موقعیت غذاخوری ها، ابعاد و مساحت پارک مد نظر قرار می گیرد.
سطل زباله شهری که به مخازن زباله مکانیزه معروفند معمولا در ورودی کوچه ها و یا روی آبراهه های شهری توسط زیر مخزنی قرار داده میشوند. زیر مخزنی فلزی که بین دو جدول آبراه قرار میگیرد، هم به عنوان جایگاه ریلی مخزن مفید است ( جهت جلوگیری از مزاحمت عابران و وسایل نقلیه ) و هم به طور مستقیم شیره ی زباله را وارد آبراه میکند. بدیهی است شیرابه زباله، چنانچه روی زمین جریان پیدا کند موجب تجمع حشرات و باکتری ها، بیمار شدن درختان و درختچه ها و باعث ایجاد بوی بد و در مجموع آلودگی محیط می گردد. به این دلیل که مخزن توسط اتومبیل مخصوص حمل زباله تخلیه میشود و دخالت دست در این امر به حداقل رسیده به نام مخازن زباله مکانیزه معروف اند؛ و در دو حالت فلزی و پلاستیکی وجود دارند.
فواصل استاندارد در جانمایی مخازن مکانیزه در خیابانها بین ۳۰ تا ۵۰ متر است. اما در کنار غذاخوری ها، سینما ها و..، میتوان به تعداد آنها ( همراه با درب ) افزود.
مخازن زباله مکانیزه معمولا در احجام: ۶۶۰ لیتری، ۷۷۰ و ۱۱۰۰ لیتری تولید و استفاده میشوند.
جهت بالا بردن عمر مفید مخازن زباله توجه با تمیز نگه داشتن آنها و همچنین طریقه حرکت دادن در هنگام تخلیه، ضروری است. ضمنا استفاده از چرخ های با کیفیت و مناسب نیز میتواند در افزایش طول عمر موثر باشد، متاسفانه استفاده از چرخ های بی کیفیت میتواند به بدنه مخزن نیز خسارت وارد کرده و موجب ترک خوردگی و پوسیدگی های زودهنگام شود.
رنگ مخازن زباله پارکی معمولا الکترواستاتیک کوره ای است. این شیوه رنگ کاری از بقیه روش ها کاربردی تر و مفید تر است، مخازن زباله مکانیزه پلاستیکی که معمولا از ماده پلی اتیلن تولید و ساخته میشوند حالت خودرنگی دارند و معمولا سرمه ای رنگ یا مشکی ( چرک تاب ) دیده می شوند، البته رنگهای دیگری نیز برای این مخازن در نظر گرفته میشود که بیشتر در فضاهای سرپوشیده مانند: منازل، مدارس، بیمارستان ها و.. کاربرد دارند. این نوع مخازن به دلیل پتانسیل احتراق و عمر مفید کمتر در مقایسه با نوع فلزی آن به مرور در حالت منسوخ شدن و خارج شدن از سیستمهای مدیریت شهری قرار دارند، لذا استفاده از مخازن مکانیزه گالوانیزه که فلزی هستند بیشترین کاربرد را پیدا کرده اند و به دلیل استفاده از پوشش گالوانیزه گرم به جای رنگ، بر روی بدنه آنها به این نام معروفند؛ و در ضخامتهای یک و نیم میلیمتری و دو میلیمتری طراحی و تولید می گردند.
از معیار های کلی در طراحی، تولید و بهره برداری از مخازن زباله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از مواد اولیه مرغوب و مطلوب که نیاز به رسیدگی کمتری دارند
توجه به امر سهولت در هنگام تخلیه
پایداری در برابر احتراق و مواد آتش زا
دارای سوراخ یا دریچه کفی برای تخلیه شیرابه
توجه به رنگ به صورتی که با محیط اطراف در تضاد شدید نباشد